Hur man lägger till användare till en kurs manuellt

Hur man lägger till användare till en kurs manuellt

En förutsättning för att följa den här guiden är att du har skapat minst en kurs och har minst en användare att bjuda in till kursen.

För att lägga till användare till din kurs manuellt går du först över till "Kurser" i huvudmenyn. Där, i listan över dina kurser, klicka på den kurs du vill lägga till användare till.

Nu kommer du in i kursen och ser lektionerna och innehållet du lagt upp i den.

Ovanför listan över våra lektioner finns tre flikar. Vi klickar på den för "Användare" för att istället byta till användare för vår kurs.

Här ser vi listan över de användare som för stunden ligger på kursen. Den är för närvarande tom då vi inte lagt in någon användare på kursen än.

För att lägga till en ny användare på kursen trycker vi på "Lägg till" ovanför listan till höger.

Då öppnas en ruta med en lista över alla användare som finns tillgängliga för att läggas till på kursen. När vi hittat användaren vi vill lägga till klickar plusikonen bredvid deras namn.

Direkt du klickar på plusikonen blir pluset istället en grön bock. Det indikerar att användaren lagts till och fått ett e-postmeddelande med en inbjudan till kursen skickad till sig. Och om detta är den första kursen de får tillgång till (om de är helt nya användare), kommer det mejlet även innehålla en länk för att sätta lösenord.

När du lagt till de användare du vill lägga till kan du stänga rutan. Nu ser du att vi har vår användare i listan över användare för vår kurs.