Lägg till och hantera användare i Evercate

Lägg till och hantera användare i Evercate

Det finns olika sätt att hantera dina användare. I den här guiden går vi igenom hur man skapar användare en efter en och hur man skapar användare i bulk.

Lägga till en enskild användare i Evercate

Innan vi kan lägga till användare till en kurs eller ett program måste vi skapa dem. De måste göras tillgängliga i systemet. För att skapa en ny användare måste vi först gå över till "Användare" i huvudmenyn. Väl där har vi en lista över våra nuvarande användare i systemet, och precis ovanför listan till höger finns en knapp som säger "Lägg till". Vi klickar på det.

Nu får vi en modal där vi bland annat kan ange användarens mailadress, förnamn och efternamn som är de obligatoriska fälten för en användare i Evercate.

Om du har satt upp taggar kan du också gå över till fliken "Taggar" för att tilldela taggar till denna användare. Du kan lära dig mer om det i guiden för att hantera taggar i Evercate.

När du är klar klickar du på "Skapa användare".

Nu kommer du tillbaka till användarlistan på sidan Användare och där ser du nu användaren du just skapade.

Nu när användaren finns i ert register kan ni tilldela kurser antingen manuellt eller genom användarregler.

Importera eller uppdatera flera användare samtidigt i Evercate

Det andra sättet att skapa användare i Evercates admingränssnitt är att lägga till användare under "Masshantering av användare". För att göra det måste vi först lägga vantarna på användardata i en excel-fil (eller google-kalkylblad eller liknande). Här har jag en Excel-fil, med användarnas e-post, förnamn och efternamn i tre kolumner, en användare per rad. Jag markerar de användare jag vill skapa i Evercate och kopierar dessa data till mitt urklipp.

Sedan går vi tillbaka till Evercates admingränssnitt och ser till att vi är på sidan "Användare" i huvudmenyn. Den här gången, istället för att klicka på lägg till ny för listan över användare, klickar vi på knappen "Masshantering av användare".

Vi får en modal och på den första fliken ser vi vår historik över bulkåtgärder som vi har vidtagit för våra användare. Eftersom jag vill lägga till nya användare klickar jag på fliken "Lägg till / Uppdatera".

Här presenteras ett stort textområde där vi kan klistra in vår data från Excel. Så jag klickar där och klistrar in min data.

Så fort jag klistrar in min data kan vi se att den är automatiskt strukturerad precis som i Excel. En användare per rad, med motsvarande antal kolumner. Jag ser till att kolumnrubrikerna matchar uppgifterna i varje kolumn innan jag klickar på "Nästa". Om kolumnrubriken inte stämmer överens med data under den kan du helt enkelt klicka och dra för att ändra ordningen på kolumnrubrikerna så att det gör det.

I det sista steget med att masslägga användare behöver vi bara bekräfta att ändringarna kommer att ske och välja vilka åtgärder vi ska vidta. En sak som sticker ut för mig är att det står att det kommer att skapa 8 användare och uppdatera 1 användare. Om vi ​​tittar tillbaka på data i vår Excel-fil har vi Daniel Bernoulli närvarande där. Daniel är också användaren vi skapade i den första delen av den här guiden om du kommer ihåg, så det här är precis som det ska vara för oss just nu.

Eftersom vår data består av både nya användare och användare som redan finns, får vi välja vilka åtgärder vi ska vidta. Vi kan välja att "Endast uppdatera användare" för att bara uppdatera informationen för Daniel, vi kan välja att "Bara lägga till nya användare" för att bara skapa de användare som inte redan är skapade, Daniel i vårt fall, eller så kan vi välja att " Lägg till och uppdatera användare” för att skapa våra nya användare och uppdatera Daniel samtidigt. Jag klickar på "Lägg till och uppdatera användare".

Massjobbet kommer nu att köras och visar oss dess framsteg under historikfliken, och när det är klart kommer vi att se att vi nu har alla våra skapade användare i vår användarlista.

Uppdatera enskild användare i Evercate

Om du behöver uppdatera informationen för en enskild användare. Det första du behöver göra är att gå till sidan "Användare" och hitta användaren i fråga. Jag skriver in "Isaac" i filterrutan när jag letar efter Isaac Newton. Jag insåg att jag måste lägga till Sir före hans förnamn eftersom det bara är rätt med lite gravitas till ditt namn om du upptäckt gravitationen.

När vi har hittat användaren i fråga klickar vi på pennikonen för att redigera användaren.

Här får vi samma modal som när vi skapade användaren i första hand, skillnaden är att den redan är ifylld med de uppgifter vi har för användaren. Så jag lägger till Sir före hans förnamn och klickar på Spara.

Eftersom det för varje åtgärd finns en lika (och motsatt) reaktion kan vi nu se att namnet har ändrats från Isaac Newton till Sir Isaac Newton.