Kundcase: Caparol

Vårt mål är att oavsett om man går in i en av våra butiker eller hos en återförsäljare så ska man mötas av samma höga nivå på kunskap, samma information och toppservice.

Evercate hjälper oss att uppnå detta mål.
Prata med oss
Niclas Johannesson, Chef Teknisk Service på Caparol av DAW Nordic

Vårt mål är att oavsett om man går in i en av våra butiker eller hos en återförsäljare så ska man mötas av samma höga nivå på kunskap, samma information och toppservice.

Evercate hjälper oss att uppnå detta mål.

Det berättar Niclas Johannesson, Chef teknisk service, på DAW Nordic som är mer kända under varumärket Caparol.

Caparol är en internationell färg- och fasadexpert. De är ledande i en bransch med många tekniskt avancerade produkter som konstant uppdateras.

Deras färger och fasadlösningar säljs till olika typer av kunder med väldigt varierande behov. Allt från privatpersonen som ska måla om hemma till tåliga industrilösningar. 

De säljer genom egna butiker, de har utesäljare som bearbetar måleri- och byggfirmor och sist så säljer de även via återförsäljare.

Utmaningen här ligger i att få säljarna hos dessa återförsäljare att kunna produkterna så väl att de rekommenderar dessa istället för konkurrenternas. 

Tidigare jobbade de med ett annat system. Ett system de tyckte fungerade ganska bra fram till att Covid-19 kom och verkligen satte det på prov. Det lämnade mer att önska.

Tidigare jobbade vi med ett annat system. Vi trodde det fungerade ganska bra fram till Covid-19 satte det på prov. Då bytte vi till Evercate.

Med Evercate får Caparol en direktkanal för information och produktutbildning till alla säljare. Både i egna butiker och hos sina återförsäljare.

Två butiksarbetare i en Caparolbutik på väg att hjälpa ett par kunder. I bakgrunden ser man färger och penslar på hyllorna.

Vi tog in Evercate för att kunna kunna utbilda våra säljare och återförsäljare i våra produkter och verktyget har verkligen hjälpt oss. 

Värdet för oss är att vi nu har en kanal för att nå fram till varje person som vi behöver nå ut till, oavsett om det är säljare hos oss eller hos våra  återförsäljare.

Taggningssystemet hjälper oss se till att säljarna bara får relevant information för just dem.

Det gör att de kan hjälpa kunden på bäst möjliga sätt. Att personalen sedan kan gå tillbaka och kika på utbildningen igen för att repetera är också väldigt viktigt vilket de inte kunde göra innan när vi enbart jobbade med fysiska kurser. 

Taggningssystemet i Evercate hjälper oss se till att säljarna bara får relevant information för just dem och de produkter och kunder de jobbar mot.

Djupdyk i butikens viktiga roll i framtidens köpresa

I vårt whitepaper tittar vi på hur kundernas köpbeteendet förändras och hur butikskedjor behöver anpassa sig för att hänga med och sälja mer.

Ladda ner whitepaper

Hos våra återförsäljare har vi med hjälp av Evercate nu en direktlina till säljarna vilket hjälper oss att övertyga dem att rekommendera våra produkter. När man kan produkterna och vet när den ena passar bättre än den andra kommer det naturligt att man också säljer mer av våra produkter.

Butiksäljare visar upp Caparol Carat färg för en kund. I bakgrunden syns fler Caparol-produkter på en hylla i butik.

Vi uppskattar Evercate för att det är allsidigt och lätt att göra kurser på ett attraktivt sätt. Vi gillar att man kan ställa en fråga till mottagaren mitt under ett video-klipp för att kunna säkerställa att personen förstått. Om personen svarar fel följer vi upp med en förklaring. 

Vi är väldigt nöjda och planerar att fortsätta utveckla vårt arbete med Evercate så vi kan fortsätta ge våra kunder den service de behöver och förväntar sig av en marknadsledare.

Hos våra återförsäljare har vi med hjälp av Evercate nu en direktlina till säljarna vilket hjälper oss att övertyga dem att rekommendera våra produkter.
Logotyp för butikskedjan Caparol som använder Evercate för internutbildning och information till butikssäljare
Caparolgruppen är Europas största privatägda färgföretag med verksamhet i över 30 länder. Caparol är en internationell färg- och fasadexpert som utvecklar och marknadsför ett komplett sortiment av unika puts- och måleriprodukter av högsta kvalitet. I Sverige

Varför Evercate?

Sälj mer

Rätt kunskap, information och attityd är formeln för att era säljare ska sälja mer.

Spara tid

Schemalagd tid är dyrbar. Låt säljarna fokusera på kunderna när de går på sitt pass.

Bli bättre

Mätbarhet visar förbättringsområden. Många små förbättringar ger stora resultat.