Kundcase: Hemmakväll

Hemmakväll ställde om hela sitt grunderbjudande och lyckades med bibehållen lönsamhet få  med sig alla butiker, franchisetagare och personal på den nya resan.

Evercate hjälper dem att tydligt se vilka butiker som gör rätt saker och vilka de behöver lägga mer resurser på.
Prata med oss

Bakgrund

Hemmakväll har lyckats med något som få ens vågar föreställa sig. När hyrfilmen från en dag till en annan flyttade från folkhemmet till museum hade Hemmakväll inget annat val än att ställa om. De tog tillvara på essensen i sitt erbjudande – hemmakvällar – och bytte DVD mot Sveriges bästa lösgodis. Resten är historia.

De identifierade tidigt att nyckeln till framgång är att förmedla en upplevelse. Att man oavsett vart man är i landet ska kunna gå in på Hemmakväll och veta att man får det bästa. Det sätter krav på att alla medarbetare vet vad som behöver göras, att de har kunskapen att hjälpa kunder med allt från allergier till smakråd. Att blanda franchise med egna butiker gör inte saken enklare. 

En butikfasad för en Hemmakväll-butik med en butiksskylten i fokus. Genom skyltfönstret ser man allt gott godis de erbjuder.

Efter att ha kämpat med att utmaningen att säkerställa att alla medarbetare har rätt kunskap och ger rätt bemötande tänkte de att det måste finnas ett enklare sätt att göra detta. Här kommer Evercate in i bilden.

Anna Hasselqvist, Drift-/Franchiseansvarig på Hemmakväll berättar hur de använder Evercate för att förbättra kundupplevelsen och höja lönsamheten.

Vi ser tydligt att de butiker vars personal genomför utbildningarna via Evercate är även de som följer rutinerna, har lägre personalomsättning och är mest lönsamma.

Med Evercate ser Hemmakväll tydligt vilka butiker som behöver extra stöd och insatser för att nå sin fulla potential

Lösning med hjälp av Evercate

En färgglad närbild på lösgodisexponeringen i en av hemmakvälls godisbutiker.

Jag har tidigare jobbat med andra LMS-system och utifrån min erfarenhet är Evercate 100 gånger mer användarvänligt.  

Styrkan med Evercate är att det är otroligt enkelt att använda för alla, oavsett om det är regionchefer, franchisetagare eller anställda. Det är okomplicerat att nå ut till väldigt många och det går jättefort. Dessutom är det enkelt att följa upp deltagandet vilket hjälper oss ta bättre beslut om hur vi ska fördela våra resurser. 

Utbildningarna hjälper till att engagera personal och minska personalomsättningen. Många jobbar ensamma i butik och blir mer trygga i sin roll när de har utbildningen att luta sig tillbaka på.

Jag har tidigare jobbat med andra LMS-system och utifrån min erfarenhet är Evercate 100 gånger mer användarvänligt.

Djupdyk i butikens viktiga roll i framtidens köpresa

I vårt whitepaper tittar vi på hur kundernas köpbeteendet förändras och hur butikskedjor behöver anpassa sig för att hänga med och sälja mer.

Ladda ner whitepaper

Vår personal har olika förutsättningar och scheman. Alla har sina livspussel att lösa. Därför blir det smidigt att folk kan ta del av utbildningen när det passar dem. Vissa butikschefer schemalägger 30 min åt våra anställda innan första passet, andra gör det hemma. 

Med Evercate har vi fått med oss hela organisationen i arbetet. Det är mycket enklare när alla kan se att det leder till resultat även för dem.

Därför ligger utbildning som högsta prioritet för nästa år. Vi planerar att göra fler interaktiva kurser i Evercate för att engagera medarbetare ännu mer. Vi kommer även satsa på ett utbildningsprogram för ledare som ska genomföras både på plats och digitalt vilket vi tror blir framgångsrikt.

Med Evercate får vi med oss hela organisationen i arbetet. Det är enklare när alla butiker och franchisetagare ser att deras resultat blir bättre.
Logotyp för Hemmakväll som använder Evercate LMS för att utbilda och informera i sina butiker och franchise.
Hemmakväll har runt 70 butiker som är en blandning mellan franchise- och egenägda. De finns i hela landet. Tillsammans erbjuder deras över 600 medarbetare allt du kan tänkas behöva för en perfekt, smaskig, hemmakväll.

Varför Evercate?

Sälj mer

Rätt kunskap, information och attityd är formeln för att era säljare ska sälja mer.

Spara tid

Schemalagd tid är dyrbar. Låt säljarna fokusera på kunderna när de går på sitt pass.

Bli bättre

Mätbarhet visar förbättringsområden. Många små förbättringar ger stora resultat.